Wada azzal vádolta, hogy lágy a doppingon a Fehér Ház csúcstalálkozóján

A Világ Doppingellenes Ügynökséget szerdán este vádolták a tiszta sportolók meghiúsulásáról, legyenek az orosz dopping és a „zaklatás és elkeseredés” miatt, akik a Fehér Ház rendkívüli rendkívüli csúcstalálkozóján vitattak.

A sportolók, sportminiszterek és számos nemzeti doppingellenes szervezet részvételével rendezett rendezvény elítélte Wadát az orosz unibet fogadási bónuszt doppingellenes ügynökség szeptemberi felfüggesztésének megszüntetéséről.És egy jelentős fejleményben az Egyesült Államok – egy ország, amely 4,5 millió dollárt biztosít a Wada 34 millió dolláros éves költségvetésének irányába – azt mondta: „semmi sem volt az asztalról”, ha a szervezet nem reformálta. Hadd leegyszerűsítsük ezt Sir Craig Reedie számára: Wada nem csinálja a munkáját Marina Hyde Bővebben

A nap egyik legerőteljesebb beszéde a brit aranyérmet nyert kerékpáros Callum Skinner volt, aki azt mondta, hogy Wada és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, amely a Wada finanszírozásának felét biztosítja, hagyta a sportolók megakadályozzák a reformok és a döntéshozatalba való nagyobb hozzájárulást.

„Ki és mit jelent valójában Wada és a NOB? Az első számú válasz a sportolóknak kell lennie – mondta Skinner. – De mi van?Két test, amely elnyomja a sportoló hangját, megvetéssel kezeli, és elutasítja azt, ha félrevezetik a sportolók vitáját és elkötelezettségét.

„A világ több ezer tiszta sportolójának támogatása helyett az egyenlő versenyfeltételeken való versenyzéshez elvileg a politika felé tartanak, az etikai jövedelem, az elszámoltathatóság fölötti autokrácia. Senki sem ismeri jobban a unibet online fogadóirodák sportot, mint a sportolók. Itt az ideje, hogy a NOB és Wada vezetői emlékezzenek arra, hogy kik szolgálnak.De az elszámoltathatóság, az átláthatóság és a függetlenség sajnos nem a status quo. ”„ A Fehér Ház fogadja ezt az eseményt, mert a doppingellenes válságban van ”Travis Tygart, az Egyesült Államok doppingellenes vezetője

A csúcstalálkozó vezetői „nyers és szívélyesnek” nevezte, mivel számos sportoló elrontotta a csalódottságát a Wada sikertelensége miatt – és a nem hajlandó őket hallgatni.

A világcsúcs-bajnok, Emma Coburn azt mondta: . Megszégedett és elkeseredett sportolók hangja volt. ”Az amerikai 800 méteres Alysia Montaño futó könnyekkel tört ki, amikor elmondta, hogyan fejezte be az ötödik helyet a londoni 2012-es olimpián – két orosz mögött, akik később kiderültek, hogy becsaptak.A 32 éves, aki még nem tudta meggyőzni, hogy bronzba kerül-e, azt mondta: „Nem akarok több időt elfogyni a sportolóknak.”

a kormányoktól, az ír spanyol minisztertől, Shane Ross-tól, azzal vádolva Wadát, hogy „elárulja saját elveit”, lehetővé téve Oroszországnak a hidegből való visszatérését. „Oroszországot nemzetközi szinten széles körben elítélték arról, amit tettek a kábítószerek reklámozásában a sportban” – mondta. „És Wada lágy volt Oroszországban, és elárulta saját elveit.” Facebook Twitter Pinterest Travis Tygart, az amerikai Doppingellenes Ügynökség vezérigazgatója megtámadta Wada vezetését a Fehér Ház csúcstalálkozóján.Fénykép: J Scott Applewhite / AP

Travis Tygart, az amerikai doppingellenes vezető vezetője a csúcstalálkozót úgy tekintette, mint „monumentális, mint a Wada 1999-es formálásának döntését”. Elmondta a Guardiannak: „Meg kell állnia, hogy a szokásos módon dolgozzon, amikor Wada a NOB bábja. A sportolók sok kormánygal és doppingellenes ügynökséggel együtt gyűltek össze, hogy „elég elég legyen”. ”

Tygart azt mondta, hogy miközben erősen támogatta a dopping elleni küzdelemben a globális szabályozót, Wada szükséges figyelemmel kíséri a reformok felkérésére irányuló egyre növekvő számú hangot. Azt mondta, hogy a kormányok egyre inkább megkérdezik, hogy megtérülnek-e a Wada befektetéséből. „A Fehér Ház fogadja ezt az eseményt, mert a doppingellenes válság van” – mondta Tygart. „A sportolók ezt felismerik.De ahelyett, hogy velük dolgoznánk, kifogásokat és támadásokat hallunk azok ellen, akik meg akarják reformálni a rendszert. Csütörtök. Azonban egy nyilatkozatban Wada bírálta a csúcstalálkozót, hogy egyoldalú volt. Azt mondta: „Üdvözöljük a vitát ebben a kérdésben, és támogatjuk az emberek jogát a reformok megvitatására és előmozdítására. De sajnos úgy tűnik, mintha csak a történet egyik oldala hallott volna Washingtonban. Miért volt Wada alelnöke, Linda Helleland a szobában, ahol a tiszta sportot és a sportolókat hallgatta. Voltak Wada végrehajtó bizottsági tagjai is – Edwin Moses és Clayton Cosgrove.A Wada vezetése ismét megpróbálja húzni a gyapjút az emberek szemein. ”Jelentkezzen be a The Recap-re, a szerkesztők válogatásainak hetente küldött e-mailjére.

Tygart azt mondta:„ Nincs semmi távolról egyoldalú a a sportolók, a nemzeti doppingellenes vezetők, a kormányminiszterek és más tiszta sportbajnokok egy vészhelyzeti csúcstalálkozón a Wada reformja érdekében. A Wada vezetése a NOB-val együtt egyre inkább elválik a sportolókat és a közvéleményt. A sportolók igénylik a változást és a változást. ”

A szerdai csúcstalálkozó tükrözi a növekvő keserű megosztást a Wada és az IOC között, másrészt a sportolókat, a kormányokat és a nemzeti doppingellenes ügynökségeket.Az elkövetkező hónapokban várhatóan fokozódni fog a bűntény, hiszen a november 15-én Bakuban megrendezésre kerülő Wada Alapítvány igazgatótanácsa várhatóan különösen élénk lesz.