Turkey vs Croatia 12.06.2016

Turkey vs Croatia este partida de debut din grupa D a turneului final Euro 2016. Turkey vs Croatia este o partida foarte importanta pentru ambele combatante mai ales ca grupa din care fac parte este considerata a fi una dintre cele mai echilibrate de la acest turneu final.

Turkey s-a calificat la acest turneu final dintr-o grupa in care au ramas acasa echipe precum Olanda. La finalul stagiului preliminar Turkey a ocupat pozitia a 3-a in grupa sa si s-a calificat din postura de echipa clasata pe locul 3 cu numar de puncte suficeinte incat sa evite un meci de baraj. Ca majoritatea echipele care au desfasurat si partide amicale pana la turneul final din Franta, Turkey are mai multe victorii decat partide de egalitate sau infrangeri. Dupa selectionata Spaniei, ei pleaca cu a doua sansa la locul secund in grupa.

Croatia s-a calificat de pe locul secund din grupa preliminara cu un total de 20 de puncte in care intra si o penalizare de un punct primita din partea FIFA. La fel ca adversara din aceasta partida si Croatia a avut un parcurs pozitiv in partidele de pregatire insa valaorea adevarata a echipei se va vedea in cadrul truneului final.

Confruntarile directe dintre cele doua echipe au fost 5 la numar, dintre care una amicala, bliantul general fiind de 2-0 la victorii pentru croati, restul de 3 partide fiind terminate la egalitate.

Turkey vs Croatia 1 DNB @ 2.65