Nigeria stiger til ny helt etter Wolves keeper Carl Ikeme blinker på debut

Det er ikke en overraskelse, da 29-åringen har tilbrakt hele sitt liv i utlandet. Født i Sutton Coldfield, i West Midlands, kuttet Ikeme tennene på Wolves ‘akademi og utviklet seg til første lagspill for deres 2003-04 Premier League sesong. Romania: et team av aldrende Unibet reisemenn på en eller annen måte rangert No7 i verden | Jonathan Wilson Les mer

Tilbake i Nigeria, ikke mange fotballfans – og det er mange – kunne identifisere seg med karrieren og historien til en spiller hvis tunge er helt anglophone.Klubbene som Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Tottenham, Everton og selv Stoke, Bolton, Portsmouth og AFC Wimbledon. Dette er til tross for Nigerians Unibet kjærlighet til Premier League og hengivenhet til lagene sine. ha en bemerkelsesverdig følge i Nigeria, enten på grunn av deres suksess eller fordi en eller to nigerianske spillere har gått gjennom eller er der. Wolver faller ikke inn i disse to kategoriene, og forlater Ikeme utenfor bevisstheten til den gjennomsnittlige fotballfølgeren. Alt som endret seg etter Africa Cup of Nations-kvalifiseringen mellom Tanzania og Nigeria den 5. september i år. Carl Ikeme er nå på alles lepper.

Ikeme gjorde debuten til Super Eagles og vant hjerte millioner av nigerianere.Spillet ble ferdig og Ikeme var forskjellen mellom et poeng og et nederlag for de tre Unibet bookmakere norge ganger Afrika-mesterene da Tanzanias Taifa Stars spilte dem av parken i Dar es Salaam. I en tid da en fotballkjærlig nasjon er desperat på jakt etter en ny fotballhelte, gikk Ikeme inn for å fylle ledigheten som ble opprettet av dårlige internasjonale resultater.

For en måned siden, da han fortalte om sin første oppringning , 6ft 3in keeper trodde det var en vits.Ikeme var ikke sikker på gyldigheten av telefonsamtalen. “Jeg trodde at noen var å slå meg til å begynne med,” sa han. “Jeg snakket med treneren, og det begynte å gjøre mer fornuftig, og jeg skjønte at det var ingen av mine fettere som slo meg opp eller noe sånt.” Etter spillet sa han at det ikke var lett å gå inn i Skoene til Vincent Enyeama, Nigerias No1-keeper i 12 år, som savnet Tanzania-spillet etter morens død, men sannsynligvis ikke ville ha startet uansett. Å spille i ditt første spill for et lag som Nigeria er ikke lett fordi det er mange Energybet forventninger som inkluderer å fylle de store skoene som ble forlatt av Vincent Enyeama, som har vært fantastisk for oss.Jeg er glad jeg holdt et rent ark og ønsker å ta seg tid til å takke mine medkamre som har vært fantastisk og ønsket meg velkommen fra det øyeblikket jeg ankom. “Ikeme oppdager mer om hans forfed, en god følelse, sier han, gitt sitt folks hengivenhet, smaken av maten og fotballtradisjonen i Nigeria. “Jeg har bosatt seg bra [med Super Eagles]. Min familie er fra Nigeria, og det er ikke som jeg droppet fra Energybet månen eller noe. Jeg prøver mye nigeriansk mat og jeg føler meg veldig nigeriansk. ”

Det er lett for ham å føle seg på denne måten, gitt backslapping og anerkjennelser som har kommet seg siden debuten.Den tidligere Arsenal og Nigeria fremover Nwankwo Kanu var dramatisk i sin vurdering av Ikeme etter kampen: “Det er sant at vi ikke vunnet kampen, men vi får en sønn.” Euro 2016-kvalifisere: 10 snakkepunkter fra den siste handlingen Les mer

Jay Jay Okocha sa at Nigerias søken etter at en Energybet keeper skulle overta fra Enyeama, var avsluttet. “Han var fantastisk,” sa den tidligere Bolton-spilleren om Ikeme. “Vi fikk endelig målvakten vi har ventet på. Vi vet at Enyeama ikke vil være rundt for alltid, så det er godt at han ble oppdaget nå. Jeg ønsker ham godt. ”

Den nye Super Eagles-treneren, Sunday Oliseh, var takknemlig for Ikeme for å redde ham fra alvorlig forlegenhet. “Jeg liker ikke å sette ut spillere fra laget, men jeg må innrømme at Carl Ikeme hadde et godt spill for oss.Han reddet oss fra Energybet bonus nederlag. “Lille Enyeama likte også hyllest. Ikeme er en god keeper, og jeg må gi ham kreditt for uavgjort i Dar es Salaam.

Ikeme startet også tirsdagens 2-0-seier over Niger og har blitt oppkalt til troppen mot en vennlig mot Benin republikk om to uker i forberedelse til neste Afrika Cup-kvalifiserer mot Egypt. Han vil ikke tillate utmerkelser å påvirke ham.

“Jeg håper å fortsette fra hvor jeg sluttet hvis jeg fikk sjansen,” sa han. “Alt jeg kan si er at det var en god følelse å sette på den jerseyen for Nigeria, og en drøm kom i oppfyllelse for meg. Laget er ung, slik at vi kan forvente bedre resultater når vi går. “