McLaren înapoi la scena de triumfuri și pregătirea pentru repetări în viitor

Spa a fost una dintre cele șapte circuite din primul campionat mondial din 1950 și este una dintre cele patru din cele care sunt încă în calendar. Cursa duminicii va fi cea de-a 48-a care va avea loc la circuit, unde simțul istoriei este palpabil. Fanii îl simt, privindu-se la urcarea imposibil de abruptă prin Eau Rouge; șoferii o trăiesc, agățându-se de limită prin Pouhon; iar pentru echipe, câștigarea aici le face parte din acel trecut bogat. Mai mult, atunci când este o victorie punct de reper. Lewis Hamilton a pornit de la spate a grila F1 la Grand Prix Belgian Citește mai mult În 1968, Bruce McLaren a adus M7A lui Cosworth V8 în cursa. A fost al treilea an de curse la F1 pentru echipa creată de New Zealander și prima într-un sezon complet.Niciodată nu a fost ambițios, McLaren și-a semnat compatriotul Denny Hulme, campioana mondială, pentru al conduce alături de el pe pista în configurația sa frică de nouă mile, pe drumurile care se rostogolesc prin mediul rural, unde șansele și casele așteptau pe cei neierțiști.

Au început în a doua și a treia rundă a rețelei și, după ce John Surtees și Chris Amon s-au retras din plumb, Hulme se lupta cu Jackie Stewart pentru locul de sus. Un eșec al arborelui de antrenare a fost plătit pentru oferta lui Hulme, dar McLaren, acum până la al doilea, a luat steagul cu un val, doar pentru a fi întâmpinat de o exultură sălbatică când a intrat imediat în banda de carieră. Necunoscută de noul Zealander, Stewart fusese forțat să meargă în gropi pentru o scurgere de combustibil la moarte.McLaren a avut prima victorie în cursa. Acesta a fost primul din multe și Spa a continuat să fie un teren de vânătoare fericit pentru ei. Acestea sunt, alături de Ferrari cu 12 victorii, cel mai de succes constructor de aici și unii dintre cei mai mari șoferi au asigurat că numele echipei este legat în mod inextricabil de pista. Facebook Twitter Pinterest Bruce McLaren (al doilea de la stânga) pe podium alături de Ricardo Rodriguez (stânga) și Jacky Ickx după cursa. Fotografia: Rainer W. Schlegelmilch / Getty Images Probabil cel mai important cu Ayrton Senna, care a fost un imens Round Spa, câștigând prima sa cursa pentru McLaren aici în 1988 și luând încă trei pe trot – toate în perioada de glorie din parteneriatul dominant al echipei cu Honda.Un parteneriat cu producătorul reînnoit anul trecut sa îmbunătățit mult mai bine – al nouălea în anii 2015 a fost cel mai rău campionat din 1980, dar la Spa există un aer ascendent pe care viitorul este mai strălucitor, cel puțin pentru anul 2017, căile de câștig vor reveni. Șeful echipei de motoare Honda, Yusuke Hasegawa, care a petrecut 30 de ani cu compania, a fost acolo când McLaren-Honda a condus F1. “Stăteam lângă echipa de motoare”, spune el. “Ei au fost foarte motivați și foarte puternici, m-am temut foarte mult”. Nu mai este frică, dar și-a continuat etosul. “Suntem foarte agresivi, suntem foarte motivați”, spune el. “Raportul dintre viteza de dezvoltare este foarte mare, avem o tinta foarte clara pentru a prinde opozitia”. In acel moment, echipa de motoare a avut mai multe resurse pe care le crede, dar asta nu a fost piatra de poticnire pentru revenirea McLaren in fata. “Am început în 2013 și Mercedes a început în 2010”, spune el. “Avem o mulțime de experiență a motorului de curse, dar nu și a specificațiilor actuale ale motoarelor.” Timpul, subliniază el, mai degrabă decât banii sau numerele, a fost inamicul.Dezvoltarea necesită încercarea de noi opțiuni într-un sistem complex. Acest lucru are rezultate doar ca procesul se desfășoară și nu poate fi forțat. Poate fi frustrant pentru fanii care nu văd că pașii sunt făcuți în spatele scenei, dar Hasegawa insistă că se mișcă înainte. Au început foarte bine în spatele celorlalți producători, care și-au mascat cumva îmbunătățirile. “De la începutul acestui sezon până acum, câștigul nostru de putere a motorului a fost mai mare decât Mercedes, Ferrari și Red Bull”, spune el.

Momentele de luptă își susțin pretențiile, ca și Fernando Alonso. “Dacă te uiți la echipă acum 12 luni, eram într-o situație foarte diferită”, spune spaniolul. “Am început ultima dată aici în Spa, am fost împachetați de două ori și am făcut un pas de aproape minute, nici măcar secunde într-un timp total de curse.Progresul este foarte optimist, chiar și pentru anul viitor. “Majoritatea resurselor se află deja în spatele motorului de anul viitor, iar Hasegawa este convins că inovațiile sunt promițătoare. “Ne asteptam la un pas mai mare pe timp de iarnă, asta ne-am propus”, spune el. “Obiectivul nostru este de a depăși opoziția. Scopul nostru final este câștigarea campionatului.Nu putem intelege complet ceea ce avem nevoie pentru asta acum, asa ca este prea devreme pentru a prezice pentru anul viitor, dar zona pe care o cunoastem si am stabilit o tinta pentru a ajunge acolo “. Jenson Button a lucrat cu Hasegawa, care a concurat pentru echipa de lucrări Honda la mijlocul anilor 2000, și la descris ca fiind “un mare lider, un mare ascultător” și încă mai este încrezător în producător. “Ceea ce imi place la Honda este ca nu vor renunta niciodata”, spune el. “De aceea este un partener atât de interesant.Ei vor ajunge cu siguranta acolo in final, in ceea ce priveste puterea totala. “Echipa nu va scrie un nou capitol in istoria lor la Spa in dupa-amiaza zilei de duminica – Button’s ninth in calificari arata o imbunatatire, dar Alonso problemele mecanice sunt o rememorare cât de departe trebuie să mergem – dar nu există lipsă de convingere că povestea de succes pe care Bruce McLaren a început-o aici în 1968 este pe cale să fie reluată. “Nu pot garanta că vom fi campioni anul viitor”, spune Hasegawa, “dar trebuie să fim la nivel de curse cu campioni. Este o provocare, dar o putem face. “