Matsuyama face istorie în Shanghai, dar McIlroy confirmă retragerea Turciei

Fără îndoială că Hideki Matsuyama a făcut istorie în Shanghai, nu sa intensificat controlul asupra a ceea ce, în Turcia, lumea de golf se poate întâlni în continuare. Pentru Matsuyama, cel de 24 de ani din Japonia, un tur de trei săptămâni a revenit la 2,7 milioane de dolari și se va asigura că el este pe locul șase în lume. Știri sportive ale săptămânii: World Series, Carlos Alberto și Ballon d’Or Read mai mult Runda de încheiere a lui Matsuyama de 66 la Campionii WGC-HSBC a însemnat că a reușit să obțină o victorie în șapte timpi pe locul 23 în par. În asigurarea celei mai mari victorii din cariera sa, Matsuyama a devenit și primul câștigător asiatic al unui Bet365 eveniment la Campionatul Mondial de Golf. Speranța, desigur, este că o astfel de victorie rezonează pozitiv pentru jocul din regiune. “Este o mare victorie pentru mine”, a spus Matsuyama. “Sperăm că aceasta va fi o mare victorie pentru Japonia și îi va încuraja pe alții să joace golf.De fapt am fost surprins când au anunțat că am fost primul asiatic care a câștigat un WGC.

“Nu știu de ce am jucat bine în această săptămână. De-a lungul ultimilor trei ani, am fost nevoit să mă retrag de două ori și nu am jucat prea bine în celălalt an. “Matsuyama are acum un interes major. “Câștigând astăzi, mă simt că m-am apropiat de a putea concura mult mai bine în turneele majore. Deci, următorul meu obiectiv este, desigur, să câștig un majore și voi face tot ce pot pentru a mă pregăti bine pentru asta “. În susținerea unei schimbări uluitoare a averilor, Matsuyama a înregistrat 29 de birdi și nu a făcut o bătaie peste cele 45 de găuri de turneu.Henrik Stenson și Daniel Berger au împărțit al doilea loc, campionul Open încheind cu 65 de ani. Pe măsură ce Matsuyama și-a sărbătorit câștigul, Rory McIlroy a confirmat că sa retras din Turneul Airlines Open Bet365 bonus săptămâna aceasta. Pe fondul temerilor legate de securitate McIlroy a răspuns: “Cred că este evident”, când a fost întrebat de ce nu va participa la Turcia. Sărăcia jucătorului în legătură cu siguranța evenimentului a fost cunoscută de ceva timp, peste nivelurile de securitate care vor fi la îndemână la Regnum Carya Resort lângă Antalya. În mod evident, McIlroy nu a fost convins în mod corespunzător.Irlandezul de Nord a adăugat duminică că “a dormit mult mai bine” de când și-a eliminat numele din lista de intrări. Aceasta marchează atât o lovitură pentru evenimentul însuși, care a pierdut mai devreme Tiger Woods din diferite motive, și la turneul european, deoarece pare să-și promoveze seria finală de sfârșit de an.Câmpul pentru Turcia este în prezent destul de slab. “Respectăm toate deciziile luate de membrii noștri în legătură cu competiția în turnee”, a spus un purtător de cuvânt al European Tour. Speculațiile de duminică au înconjurat potențialul unor jucători de a se retrage, Patrick Reed fiind printre cei considerați a fi având în vedere opțiunile lor. Tourul european Ladies a anulat un turneu în Turcia în iunie și a fost încă o opțiune live pentru echivalentul bărbaților, care are un fond de premii de 7 milioane de dolari, până la sfârșitul săptămânii trecute .

Starea de bază a lui McIlroy, mișcarea lui este chiar mai izbitoare, deoarece i-ar putea costa sansa de a apăra cu succes traseul de merit al turneului european, Race to Dubai.Cu trei evenimente din sezonul de stânga – din care McIlroy va juca doar unul – se află în spatele Stenson și Danny Willett în clasament. “Faptul că am câștigat Cupa FedEx în acest an și am Bet365 Magyar câștigat Race la Dubai înainte de a face decizia un pic mai ușor “, a spus McIlroy. “Cred că este în afara mea.” “Am luat decizia de a nu merge în Turcia săptămâna viitoare. Acești băieți se pot lupta cu ea. Dacă am oarecum o șansă să intru în Dubai, e minunat. Dacă nu, au avut mari victorii pe parcursul sezonului. Au jucat bine, două campionate majore. Sunt în regulă cu asta. “