Jocul lui Manchester United cu Louis van Gaal ar putea să nu fie o criză

Poate chiar că dezbaterea face parte din viața olandeză. “Dacă în Olanda cineva spune ceva”, a spus Marco van Basten, “există întotdeauna altcineva care se ridică și spune:” Da, dar…”Asta începe în școală și acesta este modul nostru de viață. Dacă îi spui cuiva să facă ceva în Germania, atunci vor spune “OK” și o fac, dar nu așa lucrăm și cum am crescut. Este un mod diferit de a fi “. David de Gea de la Manchester United face o nouă întoarcere spre un nou contract Citește mai mult Acest context este important atunci când se iau în considerare ramificațiile mai largi ale rapoartelor de nemulțumire din această săptămână din rândul Manchester United.Bineînțeles că este semnificativ dacă jucătorii sunt nemulțumiți de programul de antrenament sau de rigiditatea sistemului, dar Louis Van Gaal a ieșit dintr-o cultură în care jucătorii ar trebui să-și ridice preocupările: chiar dacă se datorează naturii sale autocratice, fi destul de semnificant al crizei ar fi la alte cluburi.

Van Gaal, de fapt, a abordat exact acest punct la sfârșitul lunii trecute. “Sunt uimit că spui că sunt un singur minte”, a spus el. “Am o filozofie. Trebuie să veniți cu argumente bune pentru a-mi schimba filozofia, dar când aveți un argument mai bun decât mine, mă schimb.Sunt un tip deschis. “El a vorbit atunci cu o deosebită îndrăzneală a lui Wayne Rooney, care, în calitatea sa de căpitan, a fost principalul buzunar al nefericirii jucătorilor. “Cred că are încredere în mine”, a spus Van Gaal, “așa că este foarte important și am încredere în el, așa că atunci când vine la mine și are observații le pun mereu atenție.” încrederea de a spune lucruri care nu sunt întotdeauna normale pentru jucători, așa că este și bună pentru atmosfera din dressing. “Nu trebuie să fii olandeză pentru a vedea logica: mai bine pentru o preocupare de a să fie abordată rapid decât este permisă să feste. Aceasta este interpretarea pozitivă și poate că asta este tot ceea ce sa întâmplat aici: ceea ce ar fi considerat o practică normală și o discuție sănătoasă dacă lucrurile ar merge bine ar părea rău atunci când performanțele sunt indiferent.Există, totuși, două probleme în privința acestui mod de a privi acest lucru. În primul rând, că nimic nu pare să se fi schimbat de la reprezentarea lui Rooney: jucătorii lui United au apărut inhibați tot sezonul. Și în al doilea rând, acesta este Van Gaal care, pentru toate cuvintele sale frumoase, are o tendință istorică față de autocratic. Van Gaal este un disciplinar, ceva care a fost aparent chiar în primele sale zile ca asistentul lui Leo Beenhakker cu Ajax. Dacă jucătorii ar fi întârziat cu câteva minute pentru formare, Beenhakker ar ridica din umeri; Van Gaal ar fi furios.Când a devenit antrenor principal, conducerea lui Van Gaal a fost extrem de strictă – atât de mult încât Johan Cruyff și-a descris abordarea ca fiind “militaristă”, spre deosebire de propria lui dorință de a “gândi singuri”. “Fiecare jucător,” a spus Van Gaal, “trebuie să-și îndeplinească sarcinile de bază în cele mai bune condiții, ceea ce necesită o abordare disciplinată pe teren. In opinia mea, acest lucru poate fi atins doar daca exista si disciplina de pe teren. “Plata 58,8 milioane de lire sterline pentru Anthony Martial” ridicol “, admite Louis van Gaal Citeste mai mult

Asta, asa cum Clarence Seedorf a aflat că a fost expediat în Sampdoria, a însemnat că dezbaterea ar putea merge doar până acum.Cariera lui Van Gaal este plină de căderi de oameni, adesea de ceea ce privesc din afară probleme relativ triviale – care, într-adevăr, este premisa cărții lui Hugo Borst O, Louis. Dezbaterea duce în mod inevitabil la dezacord și, cu un caracter atât de volatil ca și Van Gaal, poate fi problematică. La Bayern Munchen, atacantul Luca Toni a insistat că nu a existat “dialog”, iar Uli Hoeness, directorul general, l-au acuzat că “conduce echipa ca un show cu un singur om”. a fost un sentiment pe care Van Gaal l-a înmuiat. Când, la începutul anului trecut, în calitate de manager al Olandei, a luat decizia radicală de a trece la spate trei, el a subliniat că a făcut acest lucru numai după consultarea cu Robin van Persie și Arjen Robben.A fost văzut ca semnificativ nu numai că a făcut-o, ci că a vorbit despre asta, ca și cum ar încerca să cultive o atmosferă de consens. a trebuit să le caute. “Pare un băiat bun”, a spus Ander Herrera, “cu o personalitate care poate provoca ciocniri în primele întâlniri”. Totuși, vechea nemilositate este încă acolo: Van Persie a fost vândut fără cusur la Fenerbahce odată ce a depășit utilitatea sa. Víctor Valdés a fost înghețat pentru o presupusă lipsă de angajament de a juca pentru rezerve. Van Gaal ar putea încuraja discuțiile și i-au dat lui Rooney o poziție privilegiată de a ridica preocupări, dar diferența dintre dezbatere și disidență este adesea în ochiul privitorului. Problema cu Van Gaal este că există rareori șanse secundare.