Criza din Fifa: poliția anchetează donarea de 500.000 dolari australiene în timpul unei licitații eșuate din Cupa Mondială

Poliția federală australiană a adresat întrebări Departamentului de Sănătate și Sport privind plățile legate de oferta țării de la FIFA 2022 din țară, întrucât ele stabilesc dacă au fost încălcate legile australiene împotriva corupției internaționale.

Departamentul Oferă finanțare pentru Federația de fotbal din Australia (FFA), care a făcut o donație de 500.000 USD Confederației de Nord, America Centrală și Caraibe de Fotbal Association (Concacaf), pentru o redezvoltare stadion în timpul procesului de licitare pentru turneu.

Acești bani au fost luați în calcul de fostul președinte Concacaf, Jack Warner, care se află pe lista de persoane dorite de Interpol pentru acuzații, inclusiv rachete, conspirație și corupție.Warner a fost printre cei 14 oficialii Fifa și alți directori corporativi acuzați de departamentul de justiție american săptămâna trecută, ca parte a unei investigații privind corupția. FFA a declarat că donațiile de 500.000 de dolari nu provin din bani contribuabililor, dar federal australian (AFP) a confirmat miercuri că a adresat întrebări Departamentului Sănătății și Sportului. În timp ce un purtător de cuvânt al AFP a declarat că urmează să spună că o investigație a fost în curs de desfășurare, el a confirmat că poliția ” “Într-o scrisoare deschisă, președintele FFA, Frank Lowy, a declarat că donația către Concacaf a fost un” compromis “, iar Australia a cerut inițial să doneze 4 milioane de dolari pentru organizație.”Reputația lui Warner ca personaj colorat era bine cunoscută atunci, a scris Lowy.” FFA a depus donația direct în contul bancar Concacaf și nu în contul lui Warner, a spus el.

“Când Concacaf ne-a contactat pentru a spune că efectuează o anchetă asupra conturilor sale, am furnizat informații despre donarea noastră”, a spus Lowy.

Și un contabil senior – a constatat că Jack Warner a comis fraude și a însușit fondurile – cu alte cuvinte, a furat banii de la Concacaf…i-am cerut lui Concacaf să ne dea banii pentru că nu a fost folosit pentru scopul pe care îl urmărim și Sfatuiti de Fifa sa astepte pana cand anchetele au fost finalizate. “

Aceste anchete erau inca in curs de desfasurare, a spus Lowy. Politia a primit, de asemenea, scrisori de la senatorul Nick Xenophon si fostul australian Avertizor, Bonita Mersiades, a spus purtătorul de cuvânt. “AFP nu va mai face nici un comentariu în această privință în acest moment”, a spus purtătorul de cuvânt al Xenophon. Auditorul general, Ian McPhee, solicitând o investigație privind suma de 42,25 milioane de dolari cheltuită de Au Stralia în oferta sa cuprinsă în Cupa Mondială din 2022.

Întrebările adresate de Xenofon în timpul unei audieri a comitetelor pentru estimările afacerilor comunitare, consilierul general al departamentului de sănătate, Chris Reid, a declarat că departamentul va coopera cu poliția.

“Dacă ar fi existat acuzații de Dacă banii comunității s-au rătăcit și au fost înșelați, atunci momentul potrivit pentru a se uita la asta este după ce AFP a făcut ce va face “, a spus Reid. Biroul Federal de Investigații al Statelor Unite a confirmat că investighează acordarea în Rusia și Qatar a Cupei Mondiale 2018 și 2022. Între timp, ministrul spaniol al sportului, John Eren, a spus dacă Qatar ar trebui să fie dezbrăcat de găzduirea Lumii 2022 Cupa, în mijlocul scandalului și demisia dramatică a președintelui Fifa, Sepp Blatter, Melbourne, a fost gata să crească. “Suntem cu siguranță pregătiți”, a spus Eren. “Uita de pregătirea a șapte ani, am putea găzdui mâine mâine Cupa Mondială.” Tot ce trebuie să facem este să sculăm posturile de poartă și suntem gata să plecăm.Am plătit deja taxele noastre, am făcut deja o ofertă. Tot ce spunem este că acum este un teren de joc. “