Cluburile Premier League fac progrese în fața camerelor de rugăciune pentru fani

Din stadioanele de ședere, catering, retail și toaletă, condițiile din stadioanele din Premier League s-au îmbunătățit în ultimii ani. Cu o bază de fani tot mai diversă, totuși, aceste nevoi au avut loc în locurile de dincolo de placinta tradițională și o halbă pentru cei care caută o plăcintă halal și o cameră de rugăciune. Cuvântul buzz pe fotbal acum este inclusivitate . Asociația Premier League și Asociația de Fotbal dorește să-i liniștească pe fani că oricine ești și din orice fundație ai venit, fotbalul te întâmpină.Numărul suporterilor musulmani care au participat la meciurile din Premier League a crescut constant, lucru recunoscut de unele cluburi din Premier League care au oferit camere de rugăciune dedicate fanilor dedicați. Jucători de la Muslim Premier League, cum ar fi Mesut Özil, Yaya Touré și Samir Nasri sunt cunoscute în joc, cu angajatorii lor dornici să se asigure că nevoile lor religioase sunt satisfăcute. Totuși, recunoașterea și înțelegerea cerințelor fanilor tuturor religiilor – pentru că nu vorbim doar despre fanii musulmani aici – a devenit o problemă pe care multe cluburi nu l-ar fi anticipat.Acest fapt a fost adus în centrul atenției de două incidente, primul în octombrie 2013 la un meci din Premier League, când West Ham United a găzduit Manchester City, iar atunci când Liverpool sa întâlnit cu Blackburn Rovers într-un final al Cupei FA în luna martie.

Există cinci rugăciuni musulmane obligatorii: Fajr, Zuhr, Asr, Maghrib și Isha. Rugăciunea Fajr este înainte de răsărit, iar rugăciunea Isha noaptea. E timpul de mijloc, Zuhr, Asr și Maghrib, care pot provoca procesul de gândire al fanilor musulmani.În timpul zilelor scurte de iarnă, și împreună cu un kick-off de prânz, toate aceste trei rugăciuni pot intra în joc atunci când meciul este în joc. Atunci când un mic grup de fani West Ham Muslim au fost supuși la aparent rasism și abuzul islamofob al fanilor lor, oferindu-și în același timp rugăciunea Maghrib pe un concurs la Boleyn Ground, a trimis unde de șoc în jurul lumii, în scene pe care mulți sperau că le-au trimis în trecutul îndepărtat. imaginile a doi avocați și membrii clubului Liverpool, Asif Bodi și Abubakar Bhula, rugându-se la Anfield au cauzat o furtună pe Twitter. Stephen Dodd a scris o imagine a lui Bodi și a lui Bhula rugându-se pe covoare furnizate de administratorii clubului de către o scară.El a subliniat tweet-ul: “musulmanii se roagă la jumătatea timpului la meciul de ieri. “Liverpool a fost rapid să condamne acțiunea lui Dodd.” A fost timpul lui Asr, am coborât și am cerut administratorilor să se roage de scări “, a spus Bodi Guardian. “Ne-au oferit covorașele, este o practică obișnuită. Feedback-ul pozitiv a fost liniștitor și ar fi plăcut să apară și ceva pozitiv. “Vorbea de șocul său, dar de a nu fi surprins de nivelul reacțiilor negative pe Twitter, dar a fost repede să sublinieze pozitivitatea generală atunci când își urmează credința și fotbalul și să fie umilită de generozitatea unui rezident local în timpul unei vizite anterioare a lui Anfield.Străinul, văzând perechea care se roagă prin atriumul clădirii, le-a oferit folosirea camerei de zi să se roage. În ajunul sezonului de fotbal 2015-16, Guardian a trimis un scurt chestionar toate cele 20 de cluburi din Premier League, pentru a stabili dacă stadioanele lor au camere de rugăciune pentru fanii musulmani sau multifazici sau propun să aibă în viitor.Chelsea, Manchester United, Leicester City și Stoke City au rămas în poziția oficială că nu au comentat studiile.

Arsenal, Crystal Palace, Everton, Manchester City și Tottenham Hotspur au confirmat că au facilități de rugăciune multifuncțională stadion. Deși West Bromwich Albion a confirmat că nu avea o cameră de rugăciune dedicată fanilor, un purtător de cuvânt al clubului a articulat cu empatie revigorantă pe această temă. “Ca unul din motivele mai aglomerate din Premier League, nu avem nicăieri rezervate în mod specific. Dar suntem familiari și sensibili la nevoile suporterilor, personalului și vizitatorilor de a ne ruga și de a avea camere care pot fi folosite la cerere. “Eu însumi am asistat la acest lucru cu actorii de opoziție pentru care am găsit o potrivire atunci când au cerut să se roage înainte de joc.Același lucru este valabil și pentru membrii personalului, nu doar pentru fani. Avem în mod regulat administratori care trebuie să se roage în timp ce lucrează și, evident, să îi găzduiască. Și același lucru se va aplica și persoanelor de orice religie, nu doar celor ale credinței musulmane. “În ceea ce privește construirea unei noi unități sau adaptarea unei zone actuale, dacă ați fost la Hawthorns, veți cunoaște spațiul este o primă.Există proiecte de dezvoltare luate în considerare pentru viitor și nu am nicio îndoială că o locuință adecvată pentru rugăciuni ar fi o parte a acestui proiect, ar trebui să mergem mai departe. “

Câteva kilometri pe drum și, având o sală de rugăciune pentru fani, Aston Villa angajează un sistem unic care se poate dovedi a fi un model pentru alte cluburi din Premier League.

“Avem o sală de rugăciune pentru angajații și fanii / oaspeții Aston Villa care poate fi la fața locului într-un meci non-meci “, a declarat purtătorul de cuvânt al clubului. “Pentru fanii de pe meci, permitem accesul la moscheea locală (situată pe Witton Road) și facilităm readmiterea pe stadion dacă cineva pleacă în timpul meciului”.

, West Ham a vorbit despre planurile în vigoare care vor fi îmbunătățite odată cu trecerea la noua lor casă. “În timp ce acest teren nu găzduiește nici un fel de facilități de rugăciune, am acceptat dorințele unor susținători individuali care participă la meciuri”, a spus purtătorul de cuvânt. “Am permis anterior fanilor musulmani să folosească o zonă de acces restricționat a concursului.Noua noastră casă de pe fostul stadion olimpic va avea facilități de rugăciune multi-credincioasă. “Newcastle, Sunderland, Swansea City și partea promovată, Bournemouth, Norwich City și Watford, au confirmat că vor fi fericiți să găzduiască fani cererile de rugăciune să fie făcute.

Spurs urmăresc să ofere o cameră de rugăciune a fanilor la noul lor stadion. “În prezent, facem o zonă privată disponibilă, dacă primim orice solicitare din partea personalului și a suporterilor pentru un spațiu liniștit pentru a ne ruga”, a spus un purtător de cuvânt. “Acest lucru a fost, de asemenea, luat în considerare cu desenele noului nostru stadion, unde va exista o cameră dedicată credinței”. Butch Fazal este consilierul pentru rasă și egalitate la FA și este un premier adamant Liga cluburilor trebuie să răspundă nevoilor tuturor fanilor și tuturor credințelor.Fazal, un deținător de bilete pentru sezonul Arsenal, a fost martor la o utilizare sporită a sălii de rugăciuni a fanilor din blocul 7 de pe stadionul Emirates. “O cameră multi-credință este foarte importantă”, spune el. “Dacă vrem să deschidem fotbalul la o audiență mai largă, atunci trebuie să răspundem nevoilor publicului larg și, mai ales, în zonele în care prevalează populațiile etnice negre, asiatice și minoritare. Având în vedere că pozitivitatea este critică.Cluburile din Premier League lipsesc, dacă nu ajung la comunitățile locale, atât în ​​termeni de sprijin, cât și în scop comercial. “Dar, avertizează Fazal, având în vedere caracterul etnic aproape omogen al celor care rulează fotbal, ar trebui să nu fie o surpriză faptul că unele cluburi din Premier League au fost prinse. “În mod clar ar trebui să existe consultări, cluburile fiind proactive și angajându-și bazele lor de divertisment diverse. Dar daca cluburile nu au o forta de munca diversificata, atunci cum ar putea fi cele mai potrivite pentru a ajunge la inteles si sa inteleaga nevoile base-ului lor local? “” Fotbalul este atat de tribal, este ireal.Există o treabă de lucru pentru a face cu privire la percepțiile suporterilor bazate pe un sistem de valori al clubului, creând relații pozitive și dialoguri pozitive. “Purtătorul de cuvânt al FA a confirmat stadionul Wembley și Parcul St George are locuri de rugăciune multifate pentru fani și vizitatori. Sondajul nostru arată că unele cluburi din Premier League sunt deja în sincronizare cu FA în acest sens. În funcție de clubul lor, fanii ar putea avea nevoie să planifice înainte dacă apelul lor la rugăciune coincide cu un meci. În viitor, acest lucru nu va mai fi cazul.