Brazilia eliberează șeful sportului irlandez care deține bilete la Rio

Un șef de ospitalitate sportivă, arestat de poliție la Rio în legătură cu o presupusă operațiune de bilete, a fost eliberat din detenție preventivă, a declarat compania sa.

Kevin Mallon, directorul THG Sports în Brazilia, începând cu data de 5 august, după ce a fost arestat în legătură cu biletele olimpice confiscate într-un hotel din Rio – unele dintre ele făcând parte din alocația irlandeză și erau destinate ceremoniilor de deschidere și de închidere și finalei de fotbal. Consiliul de vânzări autorizați pentru bilete de avion din Irlanda, cu sediul în Dublin, este PRO10 Sports Management din Dublin. THG insistă că are clienți legitimi pentru biletele sale și că Mallon acționa ca agent de colectare, întâlnindu-și clienții.THG și PRO10 neagă orice încălcare a vânzărilor de bilete. “În urma eforturilor intense depuse de avocații noștri din Brazilia, THG salută știrea că colegul nostru Kevin Mallon va fi eliberat în curând de la detenția preventivă din Rio”, a spus THG într-o declarație. “În conformitate cu afirmațiile noastre anterioare cu privire la această chestiune, THG a salutat ancheta publică în Irlanda în aceste chestiuni și crede că societatea și directorii săi vor fi justificați atunci când toate dovezile vor fi revizuite.”

Mallon a avut loc alături de președintele OCI, Pat Hickey, a cărui familie a cerut săptămâna trecută guvernului irlandez să intervină în timpul încercării sale “degradante și umilitoare”. Hickey, de 71 de ani, a fost arestat la un hotel din Barra da zona Tijuca la începutul acestei luni.Poliția din Rio a declarat că a fost acuzată în mod oficial sub legea braziliană de tortură de bilete, de conducere a unei înțelegeri și de comercializare ilegală. Hickey a negat orice greșeală. Prin intermediul unui avocat, familia sa a spus că este extrem de preocupat de modul în care a fost arestat, de detenția sa în închisoarea Bangu de înaltă securitate și de impactul asupra sănătății.

și-a exprimat îngrijorarea cu privire la “dezvăluirea în timp util a ceea ce se presupune a fi dovezi pentru mass-media” și la “dreptul la o audiere echitabilă a lui Hickey, având în vedere modalitatea prejudiciabilă în care a fost tratat până în prezent”.

a trecut temporar de rolurile sale ca președinte OCI și membru al comitetului executiv al Comitetului Internațional Olimpic.