Australienii din străinătate: momentul concretorului din Sydney pe partea de sus a lumii

Jucătorul în cauză a fost Taylor Saghabi, un nume pe care nici cea mai mare nișă a intelectualității fotbalului ar putea să-i pretindă că a fost familiarizată cu etapa 1 a Oceaniei care se califică pentru Rusia 2018.

Saghabi netted de patru ori în trei meciuri pentru Insulele Cook pentru a termina cel mai bun gol în turneul cu patru națiuni.El a făcut un hat-trick împotriva gazdei Tonga în turul de deschidere de luni și câștigătorul său împotriva Samoa două zile mai târziu a lăsat-l alături de India inscripționând Sunil Chhetri pe patru goluri, la șase luni după calificări începute în diferite părți ale Asiei și regiunea Concacaf jumătatea nordică a Americii).

Acest record a durat doar zece ore, când Mohammad Al-Sahlawi din Arabia Saudită a marcat de trei ori împotriva Timor-Leste în Dammam.

Toate acestea pentru un jucător care nu a mai jucat decât un joc ciudat de parc de fotbal în ultimul an și care, prin admiterea sa, purta câteva kilograme în plus. Și acesta a fost un jucător care a dăruit jocul de câțiva ani, deziluzionat de politica clubului mic.O carieră promițătoare a tinerilor a inclus vrăjitoare la Parramatta Eagles și Blacktown City – două cluburi cu un record puternic în dezvoltarea juniori, precum și la diferitele cluburi de stat de nivel inferior și de asociere. Aussies Abroad: Iain Ramsey, pus pe o coliziune curs cu Socceroos | John Duerden Citeste mai mult

Nascut si crescut in Sydney, Saghabi reprezinta cea mai mica natiune a fotbalului din afara Caraibelor datorita mamei Cook Islander. Un tată libanez face un amestec distinctiv, perechile se întâlnesc reciproc, în timp ce mama Ngatamaine vizitează Sydney pentru o săptămână în anii 1980, în ceea ce Saghabi descrie ca fiind “una la un miliard de posibilități”.

În 2011 , Mama lui Saghabi a auzit că echipa națională a Insulelor Cook a efectuat teste în Rarotonga, spunând că ar trebui să-și încerce norocul.A fost însă o capcană. El ar trebui să-și plătească propriul drum acolo și ar fi rambursat numai dacă ar fi reușit. Saghabi a făcut tăietura și a jucat în două calificări pentru Brazilia 2014, dar insulele Cook au fost prost pregătite și terminate în partea inferioară a celei mai mici confederații din lume. Ei chiar au terminat sub un singur râs Samoa americană. Acest an a fost complet diferit. Cu doar 15.000 de locuitori – și o zonă de dimensiunea Europei Occidentale – asamblarea unei echipe competitive de fotbal este o provocare masivă. Insulele Cook suferă o problemă de depopulare din cauza lipsei de locuri de muncă și a costului vieții în națiunea polineziană la distanță. Dar pentru fiecare negativ există un avantaj. Sub conducerea lui Drew Sherman, Insulele Cook a descoperit o gazdă a diasporei naționale a fotbalului cu sediul în Noua Zeelandă și Australia.În cele din urmă, trei jucători din Sydney au fost incluși în echipa de 19 oameni care a concurat săptămâna trecută. Printre aceștia se numărau West Ryde Rovers pereche Saghabi și noul numit căpitanul Insulelor Cook Jake Stuart, ambii pur și simplu coincidenți au participat la aceeași școală – Marist Brothers Eastwood. Saghabi a reușit doar câteva jocuri pentru clubul de amatori în acest an, concentrându-se în schimb pe afacerea și fitness-ul său.Se va ridica la muncă la orele 5.30 dimineața și, după ce va fi eliberat de tricoul fluorescent luminos la sfârșitul zilei, ar merge la sala de gimnastică, alerga timp de o oră sau arunca o minge pentru o oră la parcul local “.

“Poate că nu am luat lucrurile la fel de serios cum ar fi trebuit după patru ani în urmă în Samoa”, a declarat Saghabi despre primul său gust de fotbal internațional. Insulele Cook au respins așteptările pre-turneului cu două victorii în două jocuri, al doilea din care a fost împotriva favorite Samoa. Cu ocazia celei de-a șasea campanii, Insulele Cook au înregistrat brusc primele și cele de-a doua victorii ale Cupei Mondiale, iar Saghabi a compensat toate cele patru goluri ale echipei. Facebook Twitter Pinterest OFC 2018 FIFA Cupa Mondială din Rusia, etapa 1, meciul Ziua a doua, Insulele Cook în Samoa, Centrul Soka Loto-Tonga, Tonga, miercuri, 2 septembrie 2015.Foto: Shane Wenzlick / www.phototek.nz Fotografia: Shane Wenzlick / www.phototek.nz

“Primul joc ma izbucnit din apă: trei goluri, trei puncte. Fiecare aspect al turneului a fost fantastic, “a spus Saghabi săptămâna aceasta în Sydney, vocea lui încă rezonând cu o atingere de neîncredere la evenimentele din săptămâna trecută. “Dacă aș fi știut că s-ar fi întâmplat asta, aș fi luat timp liber”. Insulele Cook au dat faliment la ultimul obstacol, pierzând 2-0 la Samoa Americană, lăsând trei echipe legate de șase puncte . Samoa a fost cea care a progresat, avansându-se în Cupa Națiunilor din OFC de anul viitor, care se dublează ca și calificări la Cupa Mondială de la etapa a 2-a, învingând clasamentul cu doar un singur gol. . “Am fost devastat.A fost faptul că am intrat în joc știind că avem nevoie doar de o remiză. Nici nu m-am uitat la momentele în care sunt atât de dezamăgit. A fost asta sfâșietoare. Au fost atât de multe lucruri. Am simțit că dacă am avea mai mult de 14 zile împreună am fi câștigat cu ușurință. “Saghabi, care a comparat standardul din Tonga cu primul sau al doilea nivel de competiție de stat, spune că standardele de fotbal din Oceania sunt în creștere. “Au existat îmbunătățiri masive față de toate echipele, în special Samoa Americană, care au fost punct de vedere tehnic bune, dar Samoa a fost cel mai dificil adversar al nostru. Rata jocului a fost destul de intensă și uneori extrem de fizică. “La nivel personal, săptămâna lui Saghabi a fost un triumf.Hocheiul său împotriva Tonga a inclus goluri cu piciorul stâng, cu piciorul drept și cu capul, în timp ce un câștigător cu rază lungă de acțiune împotriva Samoa a prezentat o aptitudine impresionantă de stânga-picior cu o minge moartă.Saghabi a devenit cunoscut pentru statutul de marcator de top al Cupei Mondiale dupa al doilea meci. Saghabi a castigat un punctaj foarte bun din punct de vedere al jocului. “Antrenorul mi-a spus că dacă aș fi înscris în ultimul meci aș fi cel mai bun marcator din lume”, a râs Saghabi. “Ar fi fost grozav să înscriu și dacă aș fi fost, probabil, am fi trecut prin”. În schimb, lui Saghabi ia fost refuzată gloria unică personală și de echipă în meciul final de lățimea lemnului, în timp ce lovitura liberă a pătruns de pe bara transversală.

Și experiența din săptămâna trecută a lăsat pe Saghabi, încă doar douăzeci și patru, cu foamea reînnoită pentru joc. “Aș vrea să încep pregătirea și să văd de unde mă poate lua.Nu m-am gandit prea mult la cat de mare ar fi putut sa merg, dar poate ca atunci cand incepe sezonul nou, ma voi concentra mai mult pe joc si mai putin pe munca. Bineînțeles că ar fi un vis masiv de jucat în A-League. Dar totul este cu adevărat nou în acest moment. “Viitorul internațional pentru Saghabi și Insulele Cook rămâne neclar, având în vedere că au trecut patru ani fără meci și nu sunt programate în prezent programe. Se vorbește despre o Cupă Polineziană obișnuită, dar pentru moment Saghabi se uită la o etapă cu clubul Insulelor Cook Tupapa Maraerenga, care va participa la etapa preliminară a Ligii Campionilor OFC în noul an.Astfel de puncte de oaspeți din competiția de club continentală din Oceania au devenit din ce în ce mai populare pentru jucătorii australieni în ultimii ani. Tim Cahill, cu un stil inimitabil, a furat toate titlurile locale ale Cupei Mondiale pentru Socceroos. Săptămâna trecută, la zece ani după ce Australia a părăsit regiunea Oceaniei, a fost un alt Aussie cu fundul polinezian care să-și păstreze pila.Australienii din străinătate sunt o serie nouă de paziri care povestesc poveștile rare despre jucători, antrenori și alte persoane implicate în sport, tranzacțiile lor în străinătate